Social

Alina Mungiu-Pippidi: „Homosexualii BOR sunt deasupra legii. Restul, în iad și la pușcărie”

Foto: Turdanews.net„După ce și-a adunat probabil tot curajul, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a interzis părintelui Cristian Pomohaci să oficieze vreo slujbă bisericească timp de 30 de zile”, scrie politologul și activistul civic Alina Mungiu-Pippidi pe site-ul România Curată.

În continuare, ea spune: „Poliția sesizase organele judiciare după apariția unui fișierul audio pe Net în care preotul încearcă să seducă un minor căruia îi spune cît e de frumos, ce relație specială e între ei, recunoaște că are relații cu bărbați (ar putea aduce remorci pline cu ei), dar celelalte nu sunt dragoste adevărată, acceptă senin declarația tînărului că e virgin, nu a umblat cu alți bărbați și se apără viguros de acuzația că ar fi ceva «trivial» în îndemnul său de a-i arăta «ciocanul»”.

În timp ce biserica se dă de ceasul morții să scoată din Constituție și posibilitatea teoretică pentru doi bărbați adulți să fondeze o uniune civilă în care să se prezinte în fața legii cu aceleași drepturi ca un cuplu heterosexual căsătorit, homosexualii în sutană sunt lăsați să abuzeze de influența lor asupra tinerilor din propria lor ogradă.

După ce trece în revistă înregistrarea discuției lui Cristian Pomohaci cu posibila lui victimă, Alina Mungiu-Pippidi concluzionează: „Din cîte se vede, și fețele bisericești recurg la poliție și la DNA cînd e ceva de rezolvat, pentru că biserica nu pare capabilă să își facă ordine în casă. Cu cine fac sex preoții e strict treaba lor, cel puțin în biserica ortodoxă, numai că aici se recrutează minori chiar din parohie, din turma care se presupune că e în grija preotului, sau din seminar, nu dintr-un bar, parcare sau de pe Internet. În timp ce biserica se dă de ceasul morții să scoată din Constituție și posibilitatea teoretică pentru doi bărbați adulți să fondeze o uniune civilă în care să se prezinte în fața legii cu aceleași drepturi ca un cuplu heterosexual căsătorit, homosexualii în sutană sunt lăsați să abuzeze de influența lor asupra tinerilor din propria lor ogradă, de a căror bunăstare sufletească ar trebui să aibă grijă. Ba li se mai cere, superfluu, după ce înregistrările sunt postate de victime pe Internet, și să aducă probe ca să fie făcuți scăpați”.

Citiți textul integral pe romaniacurata.ro.


Citește și:

Ce decizie a luat Arhiepiscopia din Alba Iulia în cazul Pomohaci. Preotul, primit cu aplauze și lacrimi în ochi de către enoriași

One Comment

  1. Pingback: Organizatorii de evenimente se leapădă de Pomohaci. Începutul îl fac bistrițenii – Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.