Național

Nostalgii peste decenii. Cum arată drumul Varșovia – Marea Neagră făcut cu Dacia

Nu mai puțin de 20 de autoturisme Dacia şi Polski Fiat refac simbolic itinerariului parcurs de turiştii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii ’70-’80, informează Monitorul de Cluj.

Cele 20 de autoturisme retro care fac parte din Caravana „GO Romania!” au făcut marți, la Cluj-Napoca, a doua oprire de pe traseul pe care îl parcurg prin ţara noastră, în încercarea de a reface drumul pe care îl parcurgeau altădată turiştii polonezi până la Marea Neagră.

Şoferii şi-au adus maşinile Dacia, Olcit şi Polski Fiat în Piaţa Unirii din centrul oraşului, unde au fost întâmpinaţi de primarul Emil Boc, care a urcat la volanul uneia dintre autoturisme.

„Benzineşte, scânteieşte, dar nu porneşte”, a spus primarul, maşina la volanul căreia s-a urcat nevrând să pornească.

El a mărturisit că se simte ca acasă într-o Dacie, deoarece are multe amintiri legate de acest tip de maşină.

„Mă leagă multe amintiri de maşina Dacia, cu o astfel de maşină veneam, la ocazie, în timpul liceului de la Huedin la Cluj-Napoca, cu o maşină Dacia am făcut şcoala de şoferi, mă simt la volanul acestei Dacii ca în tinereţe. Dacia este maşină adevărată, cine şi-a luat carnetul pe o Dacie va fi şofer trainic. Doar aşa poţi cunoaşte viaţa reală de a conduce o maşină, când pui mâna pe Dacie simţi o maşină cu adevărat, atunci eşti şofer în adevăratul sens al cuvântului”, a afirmat primarul Emil Boc.

Caravana a fost iniţiată de Mihai Sowa, preşedintele Asociaţiei Drum Bun Cracovia, care a călătorit deseori în România, încă de pe vremea când era copil şi venea împreună cu părinţii săi pe litoralul Mării Negre.

Amănunte despre traseul caravanei, citiți pe monitorulcj.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.