Educație

Astăzi se desfășoară ultima probă a Bacalaureatului

Absolvenții de liceu susțin, vineri, proba la alegere a profilului și specializării. Ei au avut de ales între una dintre disciplinele Biologie, Geografie, Fizică, Chimie, Informatică, Logică, Economie, Psihologie, Filosofie şi Sociologie, scrie Monitorul de Cluj.

Absolvenţii de clasa a XII-a care au ales să rezolve subiecte la geografie la Bacalaureat 2017, potrivit regulilor de organizare a examenului de Bacalaureat 2017 provin din filiera teoretică, profilul uman – ştiinţe sociale şi filologie, filiera vocaţională, filera tehnologică, profilurile artistic, sportiv, pedagogic, teologic, ştiinţe sociale şi ordine şi securitate publică.

La probele scrise la BAC 2017 accesul candidaţilor în centrele de examen se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore.

Ce urmează

Pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele, până la ora 16.00, și pot fi depuse contestații între orele 16.00 — 20.00. Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 și 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigențe o pot face pe 27 iulie.

Pe 21 august va fi susținută proba scrisă la Limba și literatura română, pe 22 august — la limba și literatura maternă, iar pe 23 august — proba obligatorie a profilului.

Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 și 28 august vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august — competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29-30 august — competențele digitale.

În zilele de 30 și 31 august se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Când vor fi afișate notele și rezultatele contestațiilor, citiți pe monitorulcj.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.