Social

La 80 de ani, un inginer de mine își dorește să devină analist programator

Vasile Drăgan s-a născut aproape de Turda, cu doar trei ani înainte ca să înceapă al Doilea Război Mondial, în septembrie 1936. De 20 de ani a ieșit la pensie, iar din vara acestui an este proaspătul absolvent al unei școli postliceale, scrie infoaries.ro.

Inginer de mine, în prima lui meserie, Vasile Drăgan a decis acum trei ani ani că vrea să fie analist programator iar pentru asta a făcut din nou școală, timp de un an și jumătate, la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir.

Când a început prima dată școala era înainte de război, la Micești, comuna Tureni, lângă Turda. Apoi a întrerupt studiile, se refugiase cu familia spre Iara și Ocolișel din calea războiului. Clasa a V-a continuat-o abia din ianuarie 1950.

Vasile Drăgan a lucrat în subteran și la suprafață, iar în final ca șef de servicu la salarizare. Acum 20 de ani a ieșit la pensie.

Dorința să-și țină mintea ocupată, dorința să scrie cărți și întâmplarea sunt ceea ce l-au determinat pe Vasile Drăgan să studieze informatica. A început cu un curs de inițiere în operarea calculatorului, iar în final a ales să se înscrie în clasa postliceală a Colegiului Național „David Prodan” de la Cugir.

Ce-o fi ăla internet, ce eu nu pot să știu, m-am întrebat? Așa m-am înscris la un curs de operare pe calculator.

„Mergeam la piață când am auzit o vecină vorbind despre o rețetă ce putea fi găsită pe internet. Ce-o fi ăla internet, ce eu nu pot să știu, m-am întrebat? Așa m-am înscris la un curs de operare pe calculator. Am scris o carte, autobiografică, «Incursiuni în memorie», am început să o scriu de mână, apoi pe calculator. Apoi m-am întrebat, de ce să nu învăț ce e cu informatica asta, ca să-mi țin mintea ocupată”, mai adaugă absolventul de 80 de ani.

Povestind despre ambiția lui de a învăța carte și la 80 de ani, omul arată și o urmă de umor, în tonul vocii dar devine serios când le transmite un mesaj celor tineri. „Eu niciodată nu am fost obosit la lucru, pentru că îmi plăcea. Folosiți-vă mintea, faceti școală, învățați ce vă place și nu leneviți”, spune Vasile Drăgan.

Citiți întreaga poveste a proaspătului analist-programator pe infoaries.ro.

Foto: infories.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.