Economie

Ministerul Agriculturii ascunde numele producătorilor din industria alimentară care practică un dublu standard

Radu Timiş, proprietarul Cris-Tim: „Trebuie spus cu subiect şi predicat numele producătorului. Nu poţi să incriminezi pe toată lumea”
Radu Timiş, proprietarul Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, a spus pentru zf.ro că reprezentanţii

Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) ar trebui să dea publicităţii numele producătorilor de preparate din carne care aduc pe piaţa din România produse de o calitate diferită faţă de ceea ce vând în ţările din Europa de Vest, explicând că păstrarea anonimatului în această privinţă îi incrimi-nează pe toţi jucătorii din industria cărnii.
Zilele trecut, MADR a publicat rezultatele unei studiu comparativ privind existenţa unui dublu standard între produsele alimentare comercializate în România şi aceleaşi produse din Olanda, Germania şi Belgia, un studiu care a arătat că există diferenţe privind ingredientele şi declaraţiile nutriţionale în cazul a nouă produse, dintr-un total de 29 de produse analizate. Reprezentanţii MADR, prin instituţiile de control din subordine, nu au precizat însă numele produselor sau ale producătorilor, dar a spus că este vorba despre parizer, şuncă, cârnaţi, cremvurşti, bacon cuburi, pateu de ficat şi conserve de peşte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.