Social

Un bărbat a fost mușcat de o viperă în zona lacului Oașa

Un bărbat a fost muşcat duminică de o viperă în zona Lacului Oaşa din Munţii Sebeşului, cabana Frumoasa, și a intrat în șoc, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Potrivit sursei citate, la faţa locului au ajuns un elicopter SMURD Mureş şi o ambulanţă tip B2 de la Petroşani, judeţul Hunedoara.

Este primul caz de acest fel înregistrat în judeţul Alba.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, un student în vârstă de 27 de ani, care desfăşura activităţi de cercetare în Rezervaţia Ştiinţifică Gemenele, din Masivul Retezat, a fost muşcat de o viperă, tânărul fiind salvat după ce i-a fost administrat ser antiviperin şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

La începutul lunii iulie, un cioban de 65 de ani, care se afla cu turma de oi în zona Retezatului Mic-Soarbele, a suferit un incident similar. Pentru salvarea bărbatului a fost necesară intervenţia unui elicopter SMURD.

În cursul verii, în zonele muntoase din Alba, Hunedoara și Sibiu sunt întâlnite uneori vipere, astfel încât autoritățile recomandă turiștilor să fie foarte atenți și să folosească încălțăminte adaptată pericolelor de acest fel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.