Social

Doi tineri înecați în Mureș, la Vinţu de Jos

Un băiat de 17 ani și o fată de 13 ani au fost declarați decedați luni seara după ce au fost supuși la manevre de resuscitare. Ei au dispărut, luni, în apele râului Mureş, pe raza comunei Vinţu de Jos, de unde au fost scoşi după o oră, respectiv după două ore.

Autoritățile au fost anunțate telefonic în jurul orei 17,30, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Unirea” Alba a început imediat căutarea lor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, plutonier major Alina Marescu Dumitrescu, a declarat că cei doi copii au fost căutaţi cu o barcă pneumatică, primul fiind găsit băiatul. Au fost efectuate manevre de resuscitare, dar din păcate, fără rezultat, medicul de la faţa locului declarând decesul acestuia, a menţionat Alina Marescu Dumitrescu. Ulterior a fost găsită şi fata.

În căutarea copiilor, pompierilor li s-au alăturat şi localnici.

Alţi trei copii, care se aflau şi ei la scăldat, au fost transportaţi de către echipaje ale SMURD Sebeş şi Alba Iulia la Spitalul Judeţean de Urgenţă, starea acestora fiind stabilă. Se pare că aceştia ar fi încercat să-i salveze pe cei doi tineri.

Cei doi tineri sunt Mihaela Filimon (13 ani) și Ioan David (17 ani), elev la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia.

Foto: captură video

One Comment

  1. Pingback: Poliţistul care a salvat un tânăr de la înec a fost felicitat de colegi – Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.