Administrație

Primarul Sebeșului cere Agenției de Mediu lămuriri privind incidentul de la Kronospan

Primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor, reacționează după incidentul de pe platforma industrială Kronspan, unde, în cursul nopții de luni spre marți, s-a declanșat un incendiu și cere autorităților de profil informații privind calitatea aerului din zonă.

„În urma incidentului tehnologic înregistrat în cursul nopții trecute, pe platforma industrială SC Kronospan Sebeş SA, la secția PAL, pentru siguranța și informarea corectă a cetățenilor municipiului Sebeș, primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a solicitat, printr-o adresă scrisă, Agenției pentru Protecția Mediului Alba, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Alba și ISU Alba, clarificări privind:

1. Parametrii de funcționare a stației de monitorizare a calității aerului AB 2, începând cu orele 03.30, din data de 01.08.2017.
2. Care sunt determinările cu datele validate începând cu orele mai sus menționate?
3. Planul de măsuri care se impun a fi luate de către instituțiile menționate (Agenția pentru Protecția Mediului Alba, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Alba și ISU Alba) împreună cu administrația publică locală, în situația data.

În urma numeroaselor întrebări formulate de cetățeni, Compartimentul Protecția Mediului, Control Comercial și Managementul Calității, din cadrul Primăriei Municipiului Sebeș, informează că pe site-ul www.calitateaer.ro pot fi accesate informații cu privire la monitorizarea calității aerului în Municipiul Sebeș, stația de monitorizare fiind AB 2 (accesați www.calitateaer.ro / Acasa / click pe hartă / județul Alba / AB2), a transmis Primăria Sebeș”, se arată în comunicatul de presă semnat de primarul Nistor.


Vezi și

Incendiu pe platforma Kronospan, producător de plăci pe bază de lemn din Sebeş

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.