Administrație

APM Alba: Incendiul de la Kronospan (Sebeș) nu a afectat calitatea aerului

Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba a informat Primăria municipiului Sebeș, la solicitarea acestei instituții, că incidentului tehnologic înregistrat marți dimineața pe platforma industrială a Kronospan nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită pentru poluanţii măsuraţi la staţia din Sebeş.

Agenția mai precizează că nu se impune inițierea şi elaborarea planului de acţiune pe termen scurt.


Citește și

Incendiu pe platforma Kronospan, producător de plăci pe bază de lemn din Sebeş


Redăm în continuare comunicatul integral al Primăriei Sebeș în legătură cu răspunsurile agenției de mediu.

„În urma incidentului tehnologic înregistrat în data de 1 august 2017, în jurul orei 3.30, pe platforma industrială SC Kronospan Sebeş SA, la secția PAL, pentru siguranța și informarea  corectă a cetățenilor Municipiului Sebeș, Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a solicitat, printr-o adresă scrisă, Agenției pentru Protecția Mediului Alba, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Alba și ISU Alba, o serie de clarificări privind parametrii de funcționare a stației de monitorizare a calității aerului AB 2, începând cu orele 03.30, din data de 01.08.2017, determinările  cu datele validate începând cu orele mai sus  menționate, precum şi planul de măsuri care se impun a fi luate de către instituțiile menționate împreună cu administrația publică locală, în situaţia dată.

Până astăzi, 2 august 2017, ora 18.00, Primăria Municipiului Sebeş a primit răspuns de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, prin care se comunică faptul că toate analizoarele din cadrul staţiei de monitorizare a calităţii aerului AB2 – Sebeş funcţionează la parametrii normali şi că în urma incidentului tehnologic înregistrat pe platforma industrială a SC Kronospan Sebeş SA nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită pentru poluanţii măsuraţi la staţia AB2 – Sebeş.

În răspunsul APM Alba se precizează că în conformitate cu prevederile Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător nu se impune iniţierea şi elaborarea planului de acţiune pe termen scurt, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 257 din 15 aprilie 2015, privind aprobarea Metodologiei de elaborare a planurilor de calitate a aerului, a planurilor de acţiune pe termen scurt şi a planurilor de menţinere a calităţii aerului.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.