Administrație

Circulaţia autovehiculelor mari, restricţionată din cauza caniculei

Circulaţia autovehiculelor cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată miercuri, între orele 12.00 şi 20.00, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează cele 15 judeţe din vestul ţării, unde a fost instituit un Cod portocaliu de caniculă, a anunţat Compania Naţională a Administrării Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Astăzi, 02.08.2017, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează 15 de judeţe din vestul ţării vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Restricţiile de circulaţie sunt instituite în baza codului portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 şi 39 de grade) emis de ANM. Avertizarea este emisă pentru următoarele judeţe: Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, Arad, Sibiu, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa Năsăud”, se arată în comunicatul CNAIR.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere.

Sunt exceptate de la această restricţie autovehiculele de transport de persoane, cele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră și altele asemenea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.