Administrație

Alba Iulia va fi promovată printr-un proiect internaţional de către Academia Română

Oferta turistică a municipiului Alba Iulia este promovată prin proiectul internaţional Divertimento, în care alături de „Oraşul Marii Uniri” au fost incluse destinaţii ca Rhodos (Grecia), Lagopesole (Italia), Mazaricos (Spania), Race-Fram (Slovenia), Varna (Bulgaria) şi Trabzon (Turcia), informează Primăria Alba Iulia printr-un comunicat.

România este reprezentată în acest proiect, lansat în 2016 la Bruxelles şi finanţat din fonduri europene, de către Institutul de Economie Naţională al Academiei Române, care organizează în această săptămână, la Alba Iulia, conferinţa internaţională „Înţelegerea patrimoniului turistic: noi abordări pentru stakeholderi, producători şi consumatori”.

Institutul în cauză a elaborat un proiect pilot pentru România, cu titlul „Decizia Naţiunii: Alba Iulia, 1 Decembrie 1918”, care cuprinde 10 destinaţii culturale din Alba Iulia.

Proiectul pilot din România este integrat în reţeaua internaţională Studii Pilot Naţionale, realizată de partenerii din Grecia, Italia, Spania, Slovenia, România, Bulgaria şi Turcia, fiecare destinaţie, prin patrimoniul său cultural, fiind integrată într-o reţea complexă, potrivit comunicatului citat.

„Activităţile dezvoltate de proiect sunt metode neconvenţionale de promovare a turismului. În cadrul proiectului se dezvoltă o colecţie de jocuri interactive, care vizează atât copiii, cât şi adulţii. Acestea au rolul de a oferi indicii despre obiectivele din oraş care merită vizitate, despre maniera de relaţionare şi ghidare a turiştilor în zonele incluse în traseu, despre promovarea ideii de turism responsabil şi maniera de a atrage atenţia vizitatorilor asupra diversităţii culturale a zonei, oferirea de experienţe, lecţii şi studii de caz din istoriei României”, menţionează reprezentanții municipalității.

Potrivit comunicatului, Institutul de Economie Naţională a dezvoltat şi un joc de patrimoniu, cu titlul „Între istorie şi prezent – o zi în cetate”, menit să pună în evidenţă mituri şi adevăruri despre istoria unificării Principatelor Române. Jocul urmează un traseu în timp creat în proiectul pilot „Decizia Naţiunii: Alba Iulia, 1 Decembrie 1918” şi foloseşte informaţii suport din capitolul pentru România Divertimento iBook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.