Economie

Primul lot al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda începe să prindă contur

Asociaţia Pro Infrastructură a întocmit un nou raport vizând lucrările de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, la lotul cuprins între Sebeş şi Alba Iulia. Raportul notează că acum se lucrează în zonele de proiect deblocate și că urmează să fie atacate capetele lotului, la nodurile rutiere.

„Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, constructor Impresa Pizzarotti, începe să prindă contur, mai ales în punctele în care proiectul este deblocat. Încă așteptăm deblocarea în capetele lotului, la nodul Alba Iulia Nord și la nodul Sebeș.

Terasamentele în zona năpădită de maci, în apropiere de Sebeș, încep să se înalțe într-un ritm bun. Lucrările avansează și la podul peste Sebeș, în zona localității Oarda (unde încă sunt blocaje cu exproprierile), dar și la podul peste Mureș imediat la sud de nodul Alba Iulia Sud.

La nodul Alba Iulia Sud au relocat o linie de înaltă tensiune (110 KV), dar încă mai sunt de relocat alte două linii de 220 KV. Și aici se așteaptă exproprierea unei ferme. La podul peste Râul Ampoi aproape toate pilele sunt ridicate și, probabil, în scurt timp vom vedea primele grinzi instalate”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei, pe Facebook.

Pe Lotul 1 (realizat fizic în proporție de 28%), de 17 kilometri, tronson de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului, până la ieşire din Alba Iulia, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL. Proiectul prevede două noduri rutiere Alba Iulia Sud la km 8 şi Alba Iulia Nord la km 16. Valoarea contractului este de 541,7 milioane de lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie a fost dată autorizaţia de construire.

Termenul actualizat de finalizare a lucrărilor este 2019.

Dacă pe lotul 1, încă se lucrează la infrastructura de bază, pe loturile 3 şi 4 este turnat,pe porțiuni mari, și stratul de asfalt. Tronsonul de la Aiud şi Turda ar putea fi gata în octombrie 2017.

Surs foto: http://forum.peundemerg.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.