Social

Lucrările participanților la o tabără internaţională, piese pentru viitorul muzeu de artă contemporană din Blaj

Mai bine de 70 de lucrări de artă au fost realizate de artiştii participanţi la cea de-a XXI-a ediţie a Taberei Internaţionale de Artă „Ioan Inochentie Micu Klein”, desfăşurată timp de două săptămâni la Blaj, şi care a fost, potrivit organizatorilor, una dintre cele mai reuşite din cele peste două decenii de existenţă, informează un comunicat de presă al Muzeului de Istorie „Augustin Bunea” Blaj.

Secţia de artă contemporană din cadrul Muzeului de Istorie „Augustin Bunea” Blaj s-a îmbogăţit astfel cu încă 73 de lucrări, care vor da valoare viitorului muzeu de artă contemporană din oraş. De menţionat că în cele 21 ediţii ale taberei, organizată de Primăria şi Consiliul Local Blaj, s-au adunat peste 800 de opere de artă, care reprezintă rezultatul direct al organizării acestei tabere de la înfiinţare şi până în prezent.

În fiecare an, artiştii participanţi, care au cazare şi masă asigurată de municipalitate, donează secţiei de artă contemporană din cadrul Muzeului de Istorie „Augustin Bunea” Blaj câte două lucrări. Cele 73 de lucrări realizate în acest an sunt expuse la Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” Blaj până în 10 septembrie.

„Expoziția din acest an este una amplă, chiar foarte amplă, înregistrează peste 30 de autori — pictori, sculptori, graficieni — sosiți din toate colțurile țării și din străinătate. Mai mult ca în alte ediții, dialogul dintre figurativ și abstract este mult mai strâns.”

Conf. dr. Cornel Tatai-Baltă, istoric și critic de artă

Cu prilejul vernisajul expoziţiei, care a marcat şi închiderea oficială a taberei, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, le-a mulţumit artiştilor prezenţi pentru creaţiile care îmbogăţesc patrimoniul oraşului şi a anunţat câteva modificări pentru ediţiile viitoare ale taberei de artă.

„Am ajuns la concluzia, împreună cu organizatorii, că pentru Tabăra de pictură şi sculptură «Ioan Inochentie Micu Klein» două săptămâni sunt prea puţine şi cred că, începând cu ediţia de anul viitor, ar trebui să mărim cu cel puţin trei-patru zile perioada de desfăşurare a taberei (…) Vom încerca să scoatem în fiecare an un album foto, cu operele realizate şi artiştii participanţi, şi zic că ar trebui să mai schimbăm puţin şi din tiparul taberei, pentru a veni cu elemente noi şi a dinamiza acest eveniment”, a afirmat edilul Blajului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.