Social

Turiști rătăciți în Masivul Bedeleu. Salvamontiștii i-au căutat toată noaptea

Salvamontiştii din Alba au recuperat vineri doi turişti, un bărbat din Budapesta şi o femeie din Alba, care s-au rătăcit, joi seara, în zona Masivului Bedeleu, într-un loc greu accesibil, după ce, între două peşteri, nu au respectat traseul marcat şi s-au abătut de la acesta.

Şeful Serviciului Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat că cei doi au fost reperaţi de către echipele plecate în căutarea lor în jurul orei 8,30, iar turiştii au fost recuperaţi şi se efectuează operaţiunea de coborâre a acestora.

Localizarea lor a fost îngreunată şi de faptul că telefonul mobil, cu număr de Ungaria, de pe care cei doi au anunţat că s-au rătăcit şi au nevoie de ajutor, s-a descărcat, nemaiputând fi luată legătura cu ei şi aflate astfel mai multe informaţii, a menţionat Lucian Forda.

Turiştii, care au rămas izolaţi într-o zonă stâncoasă, au fost căutaţi toată noaptea de către şapte salvamontişti. Ei nu par a avea probleme de sănătate, fiind mai mult panicaţi de ceea ce li s-a întâmplat, a precizat şeful Serviciului Salvamont Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.