Administrație

„Zilele Municipiului Sebeş”: atmosferă medievală, dar şi tehnologie de ultimă oră

O atmosferă predominantă cu tentă medievală, cu torţe, cavaleri şi domniţe, cu expoziţii care sugerează ideea de călătorie în timp, de arme şi armuri, de veşminte de epocă, poate fi percepută de către cei care vor participa la acest sfârşit de săptămână la „Zilele Municipiului Sebeş”.

Cu un buget de 115.000 de euro, „Zilele Municipiului Sebeş” au în program însă şi un show de lasere şi un foc de artificii şi recitaluri susţinute de Carla s Dreams, Amna, Alina Eremia, 3SudEst, Nico, Daniel Iordăchioaie, Dinu Iancu Sălăjanu şi solişti şi trupe locale pop-rock.

Deschise oficial joi seara, „Zilele Municipiului Sebeş” au debutat vineri în centrul oraşului, unde odinioară erau breslele, pe „Uliţa Meşteşugarilor”, un concept inedit în programul evenimentului, cu o expoziţie de meşteşuguri tradiţionale, demonstraţii şi un târg de produse tradiţionale.

Muzeul Municipal „Ioan Raica” a găzduit vernisajul expoziţiei temporare de fotografii vechi „Adevăr şi legendă despre blazonul Municipiului Sebeş: Leul, ca simbol heraldic”, urmată, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”, de cea a expoziţiei de artă plastică „Sebeşul în culori”.

Cele mai multe dintre evenimente vor avea loc însă în Parcul Arini, în acest sens autorităţile punând la dispoziţia localnicilor curse speciale de transport, care le vor asigura în mod gratuit transferul spre respectiva zonă.

„Am reunit bugetele alocate în mod tradiţional «Zilelor Oraşului» cu bugetul festivalului medieval, aflat în calendarul cultural, pentru a da contur unui eveniment cu un standard calitativ ridicat, găzduit de o locaţie nouă, generoasă ca spaţiu, potrivită pentru manifestări de agrement şi foarte îndrăgită de sebeşeni: Parcul Arini. Bugetul total alocat este de aproximativ 115.000 euro”, informează Primăria Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.