Educație

A început sesiunea de toamnă a admiterii la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

La începutul acestei săptămâni a demarat cea de a doua sesiune de admitere (de toamnă) la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, informează instituția de învățământ superior.

Absolvenții de liceu se pot înscrie la 25 de programe de licență (învățământ de zi sau la distanță), 24 programe de masterat și patru școli doctorale (în domeniile Istorie, Filologie, Contabilitate și Teologie) pe care universitatea albaiuliană le organizează.

Sesiunea de admitere se va derula până la sfârșitul lunii septembrie, după următorul calendar:

  • 4-21 septembrie: înscrierea candidaţilor (cu excepţia zilelor de duminică, 10 şi 17 septembrie);
  • 22 septembrie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/ eliminatorii/ competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul); interviuri masterate;
  • 23 septembrie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;
  • 25 septembrie: comunicarea rezultatelor admiterii;
  • 25-30 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă.

Candidații care se vor înmatricula își pot depune online cererea pentru cazarea în unul dintre cele patru cămine studențești.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a primit cel mai înalt calificativ acordat de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior – „Grad de Încredere Ridicat pentru perioada 2015-2020”, în urma evaluării calității tuturor activităților instituționale.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este organizată în cinci facultăți: Facultatea de Istorie și Filologie, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Exacte și Inginereşti, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale şi Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Pentru programele de licență, sunt puse la dispoziția candidaților 91 de locuri subvenționate, 561 de locuri cu taxă și 181 de locuri pentru învățământul la distanță, iar pentru programele de masterat 14 locuri subvenționate și 765 de locuri cu taxă. Acestora li se adaugă locurile special alocate candidaților români din diaspora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.