Educație

Două școli din Sebeș beneficiază de 700.000 €, finanțare nerambursabilă

La Liceul Tehnologic și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș, noul an școlar începe cu vești bune, informează Primăria municipiului Sebeș.

Primăria Sebeș a obținut o finanțare nerambursabilă europeană (Fondul Social European – POCU 2014-2020) de peste 700.000 de euro (3.238.486,30 lei) pentru proiectul ”Parteneriat pentru acces egal la educație” cod proiect 107777, cu o durată de 36 de luni.

Proiectul prevede finanțarea programelor de tip școală după școală la Liceul Tehnologic (foto sus) și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” (foto jos) din Sebeș, precum și instruirea cadrelor didactice, dotarea unităților de învățământ și acordarea gratuită de rechizite și hrană pentru preșcolarii și școlarii din grupul țintă.

Beneficiarii activităților proiectului vor fi 290 de copii și elevi precum și 130 de cadre didactice, după cum urmează: 30 de copii de vârstă antepreșcolară de 2-3 ani, cuprinși în activități educaționale; 80 de copii de vârstă preșcolară care fac parte din grupuri cu risc de părăsire timpurie a sistemului de învățământ; 180 de elevi (cu vârste corespunzătoare învățământului preuniversitar); 120 de membri ai personalul didactic – personal didactic din învățământul preuniversitar și personal de sprijin din școli (mediatori școlari, consilieri școlari etc.); 10 manageri școlari (echipe manageriale de la nivelul școlilor și personal al partenerilor sociali în educație, inclusiv din ONG-uri).

Printre efectele preconizate ale punerii în practică a proiectului vor fi creșterea participării la educația ante-preșcolară a copiilor de vârstă ante-preșcolară și a participării la învățământul preșcola, acordarea de sprijin financiar și material acestora pentru facilitarea accesului la educație, diminuarea riscului de părăsire timpurie a școlii de către elevi și altele.

În noul an școlar care începe luni, precum și în anii următori, elevii și profesorii sebeșeni vor beneficia de sprijin financiar european și de dotări moderne.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.