Politică

Greva foamei pentru finanţarea Monumentului Unirii. Cine este deputatul care promite asta


„Am depus o informare în data de 1 septembrie către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, către Secretariatul general, prin care anunţ că începând cu data de 18 ora 9,00 voi intra în greva foamei în Parlamentul României în semn de protest faţă de lipsa de reacţie a acestui Guvern antiromânesc în ceea ce priveşte finanţarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. Voi protesta în faţa biroului domnului Liviu Dragnea pentru că dânsul este de fapt cel care conduce şi Guvernul şi Parlamentul. Avem o lege a Centenarului şi o lege a Monumentului Unirii care aşteaptă la vot final în Camera Deputaţilor, pe care vremelnic o păstoreşte domnul Liviu Dragnea. Deci totul depinde de voinţa politică a domnului Dragnea dacă aceste monument se face sau nu”, a spus marți deputatul PNL de Alba, Florin Roman, în Parlament.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat marţi că va intra în greva foamei în faţa biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea în semn de protest faţă de „lipsa de reacţie” a Guvernului în ceea ce priveşte finanţarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. El a afirmat că nu a primit până în prezent niciun răspuns la solicitarea sa de la niciun for de decizie.

„Nu am primit încă niciun răspuns. Înţeleg că astăzi va fi discutată această solicitare. Indiferent de răspuns, dacă luni la ora 9,00 nu avem o finanţare pentru Monumentul Unirii voi începe acest protest pe care l-am anunţat încă din luna mai. Am epuizat de atunci toate căile de dialog cu reprezentanţii Guvernului, cu Secretarul general al Guvernului, cu ministrul Culturii, cu fostul prim-ministru Grindeanu. Ne-a dat asigurări, există declaraţii publice, inclusiv a domnului Romaşcanu, că acest monument va fi finanţat. Nu se întâmplă absolut nimic”, a declarat deputatul.

El a spus că va protesta în faţa biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor stând pe un scaun, atât cât îi va permite starea de sănătate.

„Nu voi sta cu cortul, că înţeleg că nu îmi vor da voie să îl pun şi nici nu vreau să pun Parlamentul într-o situaţie stânjenitoare. Voi protesta civilizat stând pe un scaun în faţa biroului domnului Dragnea cât starea de sănătate îmi va permite, asta este, ce să facem?”, a mai spus parlamentarul liberal (foto).

Roman a afirmat că nu a reuşit să discute cu Liviu Dragnea în legătură cu acest subiect.

„Cu domnul Dragnea din păcate nu am reuşit să vorbesc pe aceste subiect. Am avut o discuţie şi mi-a spus că vom discuta, de atunci acest lucru nu s-a mai materializat. Nu am niciun fel de speranţe de la domnul Dragnea”, a mai susţinut Florin Roman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.