Social

A murit Mircea Ionescu-Quintus

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu–Quintus, a decedat la vârsta de o sută de ani.

Este un reper în ceea ce priveşte activitatea politică şi a imprimat o linie liberală clară PNL şi a rămas fidel acestui partid.

La 89 de ani, Mircea Ionescu-Quintus s-a retras la Ploiești şi își ducea viața alături de soție, făcând „mici treburi prin casa si gradina”. Seniorul continua sa mearga la sediul PNL din localitate și îi ajuta cu sfaturi pe tinerii liberali, scrie Mediafax, citat de Monitorul de Cluj.

Era în 2000 când CNSAS a anunțat: Mircea Ionescu-Quintus a fost informator al Securității. „Fără să fiu înștiințat, a venit această decizie. Am contestat-o, dar cererea mi-a fost respinsă. Am atacat decizia la Curtea de Apel și după doi ani am obținut decizia ca nu exista dovezi că am făcut poliție politică”, spunea liberalul, citat de „Evenimentul Zilei”.

Adeziunea la PNL i-a creat probleme încă din tinerețe. Când legionarii au preluat puterea, au decis ca Ionescu–Quintus să fie condamnat la moarte. „Norocul meu a fost că eram în armată, la Iași. Ei m-au căutat acasă și nu m-au găsit. Era cât pe ce să-l ia pe fratele meu, dar li s-a spus că el nu are niciun amestec”, mărturisea fostul presedinte al PNL.

Deţinut politic, mai mulţi ani, în perioada regimului comunist. A fost membru al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România; Veteran de război, decorat în 1942 cu Ordinul “Coroana României” cu spade şi panglici de Virtute Militară. Fostul presedinte PNL spune ca nu a facut rau nimanui prin faptul ca a colaborat cu Securitatea.

Anul trecut, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a fost sarbatorit la Ploiesti, in prezenta a peste 2.000 de liberali si a conducerii centrale a partidului reprezentata de copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Quintus, care a fost primit in sala cu aplauze, a sustinut un discurs in cadrul caruia le-a multumit, printre altii, celor doi medici care i-au salvat viata cu mai multi ani in urma ,si a punctat ca va “sfarsi” in PNL.

„O viață întreagă am stat în acest partid și aici (în PNL- n.r.) am să sfarsesc când Dumnezeu și când medicii m-or abandona”, a declarat președintele de onoare al partidului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.