Social

Alba: Şase persoane rănite; peste 15.000 de abonaţi, fără curent electric

Mai multe persoane din Alba Iulia au necesitat spitalizare în urma vijeliei de duminică seara, fiind internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu diverse fracturi, informează Agerpres.

Persoanele în cauză au vârste cuprinse între 44 şi 85 de ani, una dintre ele fiind în stare mai gravă, după ce a suferit un pneumotorax.

„În urma intemperiilor au ajuns la UPU şase pacienţi, din care unul în stare mai gravă, fiind internat pe ATI Chirurgie, cu un traumatism toracic, cu fracturi costale, şi cu un pneumotorax”, a declarat medicul Denisa Marinescu.

Un alt pacient a fost internat la Ortopedie, cu traumatism de şold.

O femeie, de 85 de ani, prezintă, de asemenea, în urma investigaţiilor, un traumatism de şold.

O altă femeie aflată în balcon în momentul vijeliei a suferit răni serioase la cap, după ce a fost lovită de un acoperiş aflat în cădere.

Alţi pacienţi care au reclamat că au suferit răni în urma furtunii se află în curs de investigaţii.

Potrivit ISU Alba, rafalele puternice de vânt au avariat 256 de posturi de transformare, în judeţul Alba aflându-se fără energie electrică duminică seara peste 15.160 de abonaţi din oraşele Alba Iulia, Abrud, Cugir şi comunele Lupşa, Roşia Montană, Scărişoara, Şugag, Ighiu şi Horea.

Poliţia a anunţat că traficul rutier blocat pe DN1R, între Horea şi Albac, şi DN 75, între Gîrda şi Arieşeni, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil a revenit la normal în cursul serii după ce acesta a fost degajat de arbori.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi pe drumul judeţean care face legătura cu Gheţarul de la Scărişoara, unde zeci de turişti au fost nevoiţi să aştepte câteva ore deblocarea acestuia.

În cursul orei 21,00, pe raza comunelor Bistra şi Lupşa mai erau trei maşini blocate pe drumuri forestiere, potrivit ISU.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.