Administrație

Cum ne protejăm în timp de vânt puternic și furtună

Pentru evitarea producerii unor evenimente generate de intensificări puternice ale vântului care vă pot afecta viața și bunurile adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații care vă asigură protecția, este sfatul ofițerilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Reprezentanții ISU spun că, în timp de furtună, este recomandat „să deconectați aparatura casnică din locuință, să parcați autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate”.

„Dacă ați fost surprins afară în timpul unei furtuni, întrerupeți orice activitate, feriți-vă de situațiile în urma cărora puteți fi afectați de fulger, nu vă ascundeți sub copaci, nu vă apropiați de stâlpii liniilor electrice și de firele căzute la pământ, de obiectele metalice, de paratrăsnete și refugiați-vă în interiorul unei clădiri”, se mai afirmă în comunicatul de presă dat publicității de instituție.

Sfatul cel mai important este însă următorul: „Nu intrați în panică și calmați-i pe cei din jur. Luciditatea vă aduce șanse mai mari să scăpați nevătămat”.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin aplicația DSU.

Aceasta poate fi descărcată din Google Play Store aici și din App Store aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.