Administrație

„Bune practici”: Primari și city manageri se întâlnesc la Cluj. De la Alba Iulia participă Nicolaie Moldovan

City Manager-ul Nicolaie Moldovan va participa la conferința de la Cluj-Napoca din partea municipiului Alba Iulia
Centrul Cultural Clujean organizează, în 24 septembrie, la Cluj Arena din Cluj-Napoca, prima ediție a „Conferinței de Bune Practici în Administrația Locală”.

„Dorința noastră este să creăm un cadru în care administrațiile să-și poată oferi unele altora inspirație, modele și sprijin pentru replicarea, de la un oraș la altul, a poveștilor locale de succes în domeniile cultural și creativ. Și – de ce nu? – acesta ar putea fi începutul unor colaborări regionale în aceste domenii”, a declarat Ștefan Teișanu, directorul executiv al Centrului Cultural Clujean.

Conferința este organizată de Centrul Cultural Clujean cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Alte administrații locale care și-au confirmat până în prezent participarea sunt cele din Sibiu, prin primarul Astrid Fodor, Oradea, prin primarul Ilie Bolojan, Alba Iulia, prin city managerul Nicolaie Moldovan și București, prin Coordonatorul departamentului programe al Arcub, Raluca Ganea.

De asemenea, Marcel Heroiu și Marius Cristea, reprezentanți ai Băncii Mondiale, vor susține în cadrul conferinței o prezentare a studiului „Orașe magnet 2017”, cu accent pe rolul culturii în dezvoltarea orașelor. La conferință vor participa 150 de persoane din domeniile administrativ, academic, cultural și creativ din România, precum și reprezentanți ai presei și societății civile.

Ziua Bunelor Practici este o secțiune specială a conferinței Rețelei Orașelor, găzduită la Cluj în 22 și 23 septembrie, cu participarea a 17 orașe europene actuale sau foste candidate în competiția Capitalelor Europene ale Culturii.

„Conferința de Bune Practici” este deschisă publicului larg, în limita locurilor disponibile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.