Administrație

Maşini avariate şi acoperişuri de bloc distruse duminică în Alba Iulia

Poliția Rutieră Alba Iulia a primit informări de la 41 de proprietari de maşini că le-au fost avariate autovehiculele în urma vijeliei înregistrate duminică în Alba Iulia.

De asemenea, furtuna a distrus şi mai multe acoperişuri, toate ale unor blocuri, şi a doborât opt copaci şi un stâlp de electricitate.

Autorităţile din Alba Iulia au inventariat pagubele produse în urma fenomenelor meteorologice petrecute duminică.

„Rafalele de vânt de o intensitate deosebită au produs pagube prin distrugerea de acoperişuri, desrădăcinarea şi ruperea mai multor arbori, avarierea mai multor autovehicule şi doborârea unui stâlp de electricitate”, se menţionează într-un comunicat transmis miercuri de Primăria Alba Iulia.

Conform raportului înaintat de SVSU Alba Iulia, au fost distruse total trei acoperişuri şi alte 11 parţial, fiind rănite şi şase persoane.

Toate incidentele apărute la construcţii au fost la blocurile de locuit.

„Am luat decizia raţională de a reveni cu mesaje de avertizare transmise asociaţiilor de proprietari cu privire la obligaţiile pe care le au cu privire la acoperişurile de bloc. Din păcate, în multe situaţii, majoritatea ignoră faptul că pot apărea mari pericole, dar şi faptul că orice acoperiş este exact răspunderea tuturor locatarilor, nu doar a celor care locuiesc la ultimele etaje”, a declarat, potrivit sursei citate, viceprimarul Paul Voicu.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Alba Iulia, împreună cu personal/autovehicule de la S.C. Polaris şi forţe de intervenţie de la I.S.U. Alba, au intervenit pentru limitarea pagubelor, degajarea căilor de acces, ridicarea şi transportul materialelor rezultate din distrugerea sau avarierea acoperişurilor, precum şi deblocarea autovehiculelor aflate sub dărâmături.

În mod suplimentar, s-a dispus convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă ori de câte ori va fi necesar, în momentul în care se va primi atenţionarea de la ISU. Comitetul se va întruni la sediul Poliţiei Locale.

Totodată, au fost inspectate toate clădirile aflate în proprietatea municipalităţii: şcoli, grădiniţe, licee, creşe, inclusiv blocurile ANL.

În perioada următoare se vor evalua panourile publicitare de pe raza oraşului şi copacii care nu prezintă siguranţă, se mai menţionează în comunicatul Primăriei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.