Economie

Autostrada meșterului Manole. Constructorul lotului 4 din A10 spune că poate să-l finalizeze anul acesta

În ciuda unei alunecări de teren importante apărute pe traseul lotul 4 din Autostrada A10 Sebeș-Turda, construit de compania Porr, constructorul continuă să își asume termenul de finalizare a lucrărilor în acest an.

Acum câteva zile vă anunțam că pe lotul 4 din Autostrada A10 Sebeș-Turda, construit de Porr, a apărut o alunecare urâtă care a angrenat nu doar taluzul unui debleu, ci și aliniamentul autostrăzii, informează reprezentanții Asocitaţiei „Pro Infrastructură”, care au filmat zona în care se manifestă alunecarea de teren, lângă lacul Stejeriş.

Aceștia susțin că alunecarea presupune un volum mare de muncă rămas de executat în zona Lacului Stejeriș pentru remedierea situației.

Totuși, constructorul își asumă în continuare, la nivel oficial, finalizarea lucrărilor în acest an, cel puțin la un nivel care să permită deschiderea traficului fără restricții, în deplină siguranță.

Astfel, Klaus Bleckenwegner, directorul general al Porr, a făcut următoarea declarație cu ocazia semnării contractului pentru reabilitarea pistei Aeroportului Târgu Mureș: „La sfârșitul lui octombrie, mijloc de noiembrie, finalizăm lucrările la autostradă. Acolo avem aproximativ 400 de muncitori și 150 de echipamente, jumătate din compania noastră. O parte mare din echipa de la autostradă se va muta direct aici”.

Reprezentanții Asocitaţiei „Pro Infrastructură” se declară „optimiști, dar rezervați, știind că (respectarea acestui termen – nota red.) nu depinde doar de constructor. Nu ne este foarte clar cum vor rezolva problemele birocratice create de această alunecare și nu știm acum dacă și autoritățile vor fi motivate și vor putea să se mobilizeze. În plus, și vremea va fi un factor (care va influența finalizarea lucrărilor)”.

Foto: Asociaţia „Pro Infrastructură” (Facebook)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.