Administrație

CSM a dat aviz negativ proiectul privind modificarea legilor Justiției

https://padureademaine.ro/

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat joi negativ proiectul privind modificarea legilor Justiției, au precizat, pentru Agerpres, surse din CSM.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a participat la şedinţa CSM, motivând că nu doreşte să se creeze „un moment” în care să devină apărătorul propunerilor pe care le-a făcut.

CSM a anunţat, pe 31 august, că va da un aviz pe proiectul de modificare a legilor justiţiei, elaborat de Ministerul Justiţiei, în ultima săptămâna a lunii septembrie, după ce va consulta instanţele, parchetele, Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri, Inspecţia Judiciară, precum şi asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor.

Ministerul Justiţiei a publicat proiectul de modificare a legilor Justiţiei, pe 30 august, trimis pentru avizare la CSM de ministrul Tudorel Toader.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ.

Nici societatea civilă nu a „avizat” proiectul

Reprezentanţi ai societăţii civile au solicitat miercuri o audienţă preşedintelui Klaus Iohannis, ocazie cu care au susţinut că schimbările propuse recent pun în pericol independenţa Justiţiei şi eficienţa luptei anticorupţie, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, trimis presei.

Discuţiile au vizat, potrivit sursei citate, recentele demersuri legislative “cu impact asupra independenţei Justiţiei şi a luptei anticorupţie”, tendinţele actuale din jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României şi continuarea reformei electorale în sensul liberalizării competiţiei politice şi transparentizării finanţării partidelor politice.

PUBLICITATE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.