Politică

Liderul PSD Ioan Dîrzu, acuzat de deputatul Roman că s-ar implica în trucarea unor concursuri

Deputatul liberal de Alba Florin Roman (foto) a susţinut joi, într-o conferinţă de presă, că liderul social-democraţilor din judeţ, deputatul Ioan Dîrzu, ar face presiuni asupra unor directori de deconcentrate pentru angajarea în serviciile respective a unor membri de partid.

„Domnul Dîrzu e un mare iubitor de concursuri organizate în sistemul public (…). Domnul Dîrzu îşi pierde foarte mult timp la sediile unor instituţii, preocupat să pună la dispoziţia candidaţilor subiecte pe tavă, vorbesc gurile rele că şi contracost. Eu sper că nu e aşa. Eu i-aş dori să se apuce serios de treabă, pentru că nu cred că-i face nicio plăcere să-i spun că este vocea tăcută a parlamentarilor de Alba în Parlamentul României”, a declarat Florin Roman.

Întrebat dacă deţine dovezi în acest sens, liberalul a menţionat că are aceste informaţii de la cetăţeni. „S-au prezentat la mine la cabinet şi s-au plâns de faptul că nu pot accede în instituţii publice unde apar concursuri la deconcentrate, pentru că peste tot există această discuţie că cel care câştigă e omul lui Dîrzu. Am mai vorbit de nepotismele lui Dîrzu când a început să-şi pună fini, afini şi alţii prin instituţiile publice. Îi sugerez domnului Dîrzu să nu se joace cu treaba asta, pentru că aici e o chestiune penală şi, dincolo de lucrurile astea, chiar mi-ar părea rău pentru domnia sa, dar nu se poate să te duci tu, ca preşedinte de partid, peste directori de deconcentrate să faci presiuni ca să le dai subiecte la ai tăi ca să …”, a spus deputatul PNL.

Florin Roman s-a declarat „şocat” ca un preşedinte de partid să ajungă să facă „presiuni asupra comisiilor, asupra directorilor”.

El a menţionat că sunt mai multe instituţii publice la care face referire şi, dacă va fi cazul, va şi detalia.

Contactat de Agerpres, preşedintele organizaţiei Alba a PSD, Ioan Dîrzu, a negat categoric.

„Nu ştiu la ce face referire, iar dacă face treaba respectivă să o ducă până la capăt. Chiar nu ştiu la ce face referire. E încă o altă o frustrare pe care o are dânsul. Părerea mea e că nu ştie ce vorbeşte”, a declarat Ioan Dîrzu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.