Administrație

Sinodul Episcopilor BRU a adoptat un ghid de conduită anticorupţie pentru personalul greco-catolic

Episcopii greco-catolici întruniţi timp de trei zile la Blaj, în sinod, au adoptat un ghid de conduită anticorupţie pentru personalul din cadrul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, reflectând, de asemenea, asupra formulării unui Directoriu pentru protecţia minorilor, în conformitate cu cerinţele Sfântului Scaun.

„În cadrul lucrărilor sinodale a fost adoptat Ghidul de conduită anticorupţie pentru personalul din cadrul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, şi s-a reflectat asupra formulării unui Directoriu pentru protecţia minorilor, în conformitate cu cerinţele Sfântului Scaun. Alte teme abordate au fost legate de pregătirile pentru celebrarea centenarului Unirii de la 1918, proiectul unui nou Evangheliar, cauza de beatificare a Episcopilor morţi în faimă de martiri sub regimul comunist aflată în faza de definitivare, chestiuni ecumenice, precum şi situaţia comunităţilor greco-catolice în diaspora”, se menţionează într-un comunicat postat duminică pe site-ul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Sinodul îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara graniţelor ţării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Sesiunea de toamnă s-a desfăşurat la Blaj între 28 şi 30 septembrie, la lucrări fiind prezenţi şi Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri, şi Nunţiul Apostolic în România, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.