Mozaic

Militarii de la Geniu participă la amenajarea infrastructurii poligonului de la Cincu

Militarii Batalionul 136 Geniu „Apulum” participă, alături de cei ai Batalionului 3 Geniu, la lucrările de amenajare şi consolidare a infrastructurii din cadrul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, potrivit unui comunicat de presă.

„Sarcinile detaşamentului includ săparea şi amenajarea a 500 de metri de şanţuri pentru colectarea apelor meteorice din zona platformelor cu construcţii modulare, taluzarea, cofrarea şi turnarea de beton pentru a facilita accesul trupelor în spaţiile de cazare”, se menţionează în comunicat.

Potrivit acestuia, proiectul de execuţie a lucrărilor şi conducerea detaşamentului sunt asigurate de personal de specialitate din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum”, sprijinul logistic fiind asigurat de Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu.

Lucrările sunt executate până în 25 octombrie de către un detaşament de militari din Brigada 10 Geniu, constituit din personal şi mijloace tehnice aparţinând Batalioanelor 136 şi 3 Geniu.

Batalionul 136 Geniu „Apulum” a fost înfiinţat în urmă cu 80 de ani, fiind continuatorul tradiţiilor de luptă ale Batalionului 2 Pontonieri – Râuri, înfiinţat în 1937. Din 2010 se subordonează Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.