Politică

Deputatul Dîrzu ține dârz de propunerea sa: elevii să poată pleca de la școală

Deputatul social-democrat de Alba, Ioan Dîrzu, nu renunță la propunerea sa care cere profesorilor să permită elevilor să plece din școală în timpl cursurilor, informează Agerpres.

Dîrzu, care a solicitat recent ministrului Educaţiei Naţionale modificarea legislaţiei în aşa fel încât elevii să aibă libertatea de a părăsi perimetrul unităţilor de învăţământ pe perioada desfăşurării cursurilor, a susţinut, joi, că aceasta ar fi „o măsură benefică”, menţionând că, prin interpelarea sa, a vrut să lanseze o dezbatere pe această temă.

Ioan Dîrzu a afirmat că, din discuţiile pe care le-a avut cu unii dintre elevi, a ajuns la concluzia că aceştia se simt „îngrădiţi” şi că eliminarea acestei obligativităţi ar fi soluţia „pentru o mai mare libertate a copiilor”.

Statutului Elevului (…) instituţionalizează săvârşirea de lipsire de libertate, prevăzută la art. 205 Cod Penal.

Deputatul PSD Ioan Dîrzu

„A fost o idee rezultată chiar în ziua deschiderii anului universitar (…). Ar fi o măsură benefică, dar trebuie văzut impactul, dacă există impact negativ şi el cum se traduce. Ei spun că se simt foarte îngrădiţi, foarte…Şi atunci trebuie să îmbinăm confortul…”, a declarat Ioan Dîrzu, întrebat, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, dacă nu consideră că prin această iniţiativă ar încuraja elevii să chiulească de la ore.

În documentul pe care i l-a adresat ministrului Liviu Pop, deputatul de Alba a opinat că „«închiderea şcolii» este, în fapt şi în drept, o măsură de lipsire de libertate în mod ilegal a persoanei”, solicitându-i ministrului să analizeze „oportunitatea abrogării literei k a art. 15 din Ordinul ministrului nr. 4742/10.08.2016 pentru aprobarea Statutului Elevului, pentru că instituţionalizează săvârşirea de lipsire de libertate, prevăzută la art. 205 Cod Penal”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.