Administrație

Șeful DSP Alba promite să realizeze întâlniri lunare cu cetățenii

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a luat decizia să organizeze întâlniri lunare cu cetățenii pentru a încerca astfel să discute, analizeze, iar apoi remedieze problemele din sistemul sanitar județean, informează un comunicat al instituției.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că întâlnirile cu cetățenii, care vor avea ocazia să-și spună nemulțumirile legate de sistemul sanitar județean, vor fi organizate în prima zi de marți din fiecare lună, începând cu luna noiembrie.

Întâlnirile vor avea loc, între orele 14 și 16, cu posibilitate de prelungire, la sediul DSP Alba, de pe Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23, din curtea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Pentru o bună organizare și desfășurare a întâlnirilor, rugăm cetățenii interesați să-și anunțe prezența la secretariatul DSP Alba, respectiv la numărul de telefon 0258 835 243.

„Am hotărât să organizez întâlniri lunare cu cetățenii pentru a analiza și remedia disfuncționalitățile sistemului sanitar județean. Pentru asta sunt plătit, nu pentru altceva. Am constatat că problemele sistemului sanitar sunt multe, unele acute, altele cronice, și pentru a fi cât mai organizat și mai operativ și pentru a ne desfășura activitatea într-un ritm cât mai eficient, am luat decizia de a organiza întâlniri cu grupuri de oameni. Fiecare cetățean va fi ascultat și va avea ocazia să spună ce îl nemulțumește în privința sistemului sanitar județean. Știm că pentru fiecare pacient problema lui este cea mai gravă și încercăm să o soluționăm, în limita competențelor prevăzute de lege. Suntem convinși că nu putem rezolva toate problemele deodată, dar întâlnirile noastre sunt un pas înainte. Considerăm că aceste întâlniri sunt bune pentru a afla problemele pacienților, aparținătorilor și ale fiecărui cetățean”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit legii, Direcția de Sănătate Publică are atribuția generală de a analiza periodic starea de sănătate a populației din teritoriul arondat, în scopul identificării principalelor probleme de sănătate publică și alocă prioritar resursele de care dispune pentru intervențiile cu cea mai mare eficiență în ameliorarea stării de sănătate.

De asemenea, direcțiile de sănătate informează Ministerul Sănătății și autoritățile administrației publice locale asupra stării de sănătate a populației și asupra concluziilor care rezultă din evaluare, periodic, și ori de câte ori consideră necesar, și coordonează elaborarea raportului anual asupra stării de sănătate a comunității la nivel județean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.