Social

Porumbei de rasă, furaţi de la un crescător din Aiud

Aproape 30 de porumbei din rasa „jucător de Galaţi”, în valoare de câteva mii de lei, au fost furaţi dintr-un adăpost din Aiud, de către doi tineri din Blaj, aceştia mai având anterior o tentativă de a sustrage păsările, informează Inspectoratul de Poliţie Alba.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud, sprijiniţi de poliţiştii din Blaj şi de lucrători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, au reuşit să documenteze activitatea infracţională a doi bărbaţi din Blaj, ce sunt bănuiţi de comiterea unui furt de porumbei din rasa „jucător de Galaţi”, de la un crescător din Aiud. Cei doi sunt bănuiţi şi că ar fi avut o tentativă de furt, faptă comisă în dauna aceluiaşi crescător, arată sursa citată.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 22 spre 23 septembrie, cei doi bărbaţi, de 27 şi respectiv 34 de ani, ar fi dislocat acoperişul adăpostului pentru porumbei amplasat în grădina locuinţei unui crescător din Aiud şi ar fi sustras 28 de păsări, în valoare de 5.000 de lei. Totodată, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 13 septembrie, cei doi ar fi pătruns în grădina locuinţei aceluiaşi crescător, însă nu au reuşit să sustragă păsările.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au reuşit să recupereze un număr de 21 de porumbei ce au fost restituiţi păgubitului.

Faţă de cei doi bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de furt şi furt calificat, precum şi pentru stabilirea întregii lor activităţi infracţionale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.