Sănătate

Lansare și aterizare reușite pentru o rachetă reutilizată a SpaceX

Societatea americană SpaceX a lansat miercuri o rachetă care a călătorit deja în spațiu și a reușit să o aterizeze cu succes pe o platformă plutitoare în Oceanul Atlantic, în cadrul programului său de reciclare a componentelor costisitoare ale fostelor rachete, relatează AFP.

Racheta Falcon 9 a decolat de la Cape Canaveral, în Florida, sud-estul SUA, la ora 18.53 (22.53 GMT). Aceasta a avut la bord un satelit Echostar 105/SES-11 menit să asigure acoperire pentru comunicații și televiziune în America de Nord, Hawaii, Mexic și Caraibe.

Această misiune comună a operatorului american EchoStar și a celui cu sediul în Luxemburg, SES, a fost transmisă în direct pe internet de SpaceX.

La circa 10 minute de la lansare, prima treaptă a rachetei a revenit pe Terra, reușind o aterizare verticală controlată pe o platformă din Atlantic. „A fost a 18-a aterizare reușită a noastră”, și-a exprimat satisfacția comentatorul.

Reciclând componente ale rachetelor, alături de alte măsuri de economisire, proprietarul SpaceX Elon Musk speră să facă călătoriile în spațiu mai puțin costisitoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.