Administrație

Programare online pentru obținerea pașaportului


Începând cu data de 17 octombrie 2017, la Serviciul Public Comunitar Pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Alba a fost implementat sistemul de programare online pentru cetățenii care doresc să-și obțină documente de călătorie în străinătate, informează Prefectura județului Alba.

Programările pot fi efectuate prin intermediul adresei de internet epasapoarte.ro, sau pe site-ul Direcției Generale de Pașapoarte.

Reamintim faptul că pașaportul simplu electronic se eliberează în termen de 14 zile calendaristice, termenul de valabilitate al acestuia fiind de 3 ani pentru minorii în vârstă de până la 12 ani și de 5 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani.

Costul acestora este de 234 lei pentru prima categorie, respectiv 258 lei pentru cea de-a doua categorie.

Pașaportul simplu temporar cu valabilitatea de 1 an se eliberează între 2 ore și 3 zile lucrătoare, costul acestuia este de 96 lei.

Modalitățile de plată sunt: prin virament bancar, mandat poștal, în numerar la casieria Instituției Prefectului – Județul Alba, situată pe strada I. C. Brătianu, nr. 1 sau în numerar la casieriile Trezoreriei municipiului Alba Iulia, situată pe strada Primăverii, nr. 10, județul Alba.

Programul de lucru cu publicul al Serviciului de Pașapoarte Alba este în fiecare zi lucrătoare de la ora 8,30 până la ora 16,30 iar miercurea până la ora 18,30.

Pentru evitarea aglomerației din sezonul estival, șeful serviciului, comisar șef de poliție Draschan Andrei sfătuiește cetățenii să-și depună cererile, în vederea eliberării documentelor de călătorie, pe toată perioada anului.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa direct la sediul Serviciului de Pașapoarte Alba situat în Alba Iulia, Piața Iuliu Maniu, nr.14A sau la numărul de telefon 0258/810640.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.