Social

Câteva zeci de persoane la „Mitingul solidarităţii”, pentru cei evacuați din „Turturica”

Câteva zeci de persoane, majoritatea evacuate, în urmă cu aproximativ o săptămână, din blocul de locuinţe sociale G2/ Turturica din Alba Iulia, în urma unor sentinţe definitive şi executorii, au participat vineri la un protest autorizat, desfăşurat în apropiere de sediul Primăriei.

Organizat de Asociaţia Alianţa pentru Unitatea Romilor şi intitulat „Mitingul solidarităţii”, la protest erau aşteptate 150-200 de persoane, potrivit iniţiatorilor acestuia, însă numărul celor prezenţi a fost mult mai mic.

Protestatarii au fost sprijiniţi de lideri de la nivel central ai comunităţii rome, care au avut o întâlnire cu reprezentanţi ai administraţiei locale.

La finalul întâlnirii, deputatul Daniel Vasile, de la Partida Romilor „Pro-Europa”, le-a transmis celor prezenţi la protest că autorităţile locale s-au angajat ca, la următoarea şedinţă a Consiliului Local, să aprobe un proiect de hotărâre prin care fiecare familie evacuată să primească, pe durata a şase luni, un ajutor de urgenţă, în valoare de câteva sute de lei, pentru a-şi putea acoperi astfel costurile unei chirii.

Peste 150 de persoane, din care câteva zeci de copii, care locuiau fără forme legale într-un bloc din Alba Iulia, cunoscut sub numele de „G2/ Turturica”, au fost evacuate, sub supravegherea jandarmilor şi a poliţiştilor locali, după ce instanţele de judecată au dat câştig de cauză autorităţilor locale, clădirea urmând să fie demolată. Blocul în cauză este situat în cartierul Cetate, într-una din cele mai aglomerate zone din Alba Iulia, la câteva sute de metri de Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.