Politică

Deputatul liberal Roman crede că ne îndreptăm „cu paşi repezi spre o posibilă intrare în incapacitate de plată”


Vicepreşedintele PNL Florin Roman a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, făcând un scurt bilanţ al celor 100 de zile de guvernare PSD, că „ne îndreptăm cu paşi repezi spre ceea ce s-a întâmplat în Grecia, spre o posibilă intrare în incapacitate de plată”.

Deputatul de Alba a spus că „se întâmplă lucruri de o gravitate excepţională”, susţinând că „niciodată nu s-a minţit atât de mult în România, niciodată lucruri care au înşelat electoratul la vot nu au fost atât de perfide ca în această perioadă”.

Roman s-a referit şi la „ultimele găselniţe” ale Guvernului PSD-ALDE, vorbind despre amânarea intrării în vigoare a Legii pensiilor.

Deputatul PNL a susţinut că guvernanţii „îşi bat joc” de 5 milioane de pensionari care aşteptau această lege a pensiilor, adăugând că motivul invocat, respectiv că ar fi de lucru la 5-6 milioane de dosare, se ştia „încă de foarte multă vreme”.

„În momentul în care vrei să modifici legea pensiilor este evident că ai nevoie de recalcularea dosarelor. (…). În programul de guvernare, cei de la PSD-ALDE nu le-au spus, de exemplu, celor care au mai puţin de zece ani stagiu de cotizaţie că nu vor mai primi pensie. Deci, e o altă minciună şi o altă amăgire a celor din PSD-ALDE. Vreau să le spun celor care au sub zece ani de cotizaţie că nu vor mai fi pensionari, potrivit proiectului gândit de PSD-ALDE. Ei, practic, vor deveni nişte asistaţi social”, a declarat Florin Roman.

„Grav este că ţara se duce în prăpastie şi va fi foarte, foarte greu ca cineva să o mai tragă înapoi de pe buza prăpastiei.”

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman

El a afirmat că „cel mai cinic” i se pare, însă, „în toată această chestiune, dorinţa acestui guvern PSD – ALDE de a lua banii copiilor din Pilonul II de pensii ca să îi dai părinţilor sub formă de pensii majorate”.

„Au spus că, dacă nu vor respecta acest program vor pleca acasă şi, practic, în fiecare zi, ne dau două-trei chestiuni în care ne spun că, de fapt, ce au promis acolo fie se amână, fie se discută mai târziu. E o adevărată nebunie care creează o impredictibilitate fiscală şi financiară fantastică şi care nu face decât să omoare mediul privat, să alunge investitorii”, a spus Florin Roman.

El a opinat că, „în spatele acestor lucruri stă, de fapt, lipsa de bani”, adică „faptul că oamenii ăştia s-au întins mai mult decât le permite plapuma”, adăugând că ţara se duce „în prăpastie”.

„Ne îndreptăm cu paşi repezi spre ceea ce s-a întâmplat în Grecia şi ne îndreptăm cu paşi rapizi spre o posibilă intrare în incapacitate de plată”, a conchis deputatul Florin Roman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.