Social

Sindicaliștii acuză puterea că „nu discută” și nu se consultă cu cei interesați

Câteva zeci de sindicalişti ai BNS, în general din Alba Iulia şi Cugir, au pichetat luni, timp de o oră, Instituţia Prefectului, în scopul sensibilizării guvernanţilor privind, potrivit acestora, problema transferului taxelor sociale de la angajator la angajat şi a modificării legii dialogului social.

„BNS este total împotrivă (a transferului contribuţiilor sociale la angajat – nota red.), iar prin aceste mitinguri vrem să sensibilizăm Guvernul să vină la dialog”, a declarat presei preşedintele filialei Alba a BNS, Crăciun Herlea.

Herlea a reclamat faptul că sindicatele nu sunt chemate la consultări. „Vedem pe toate canalele media: modificăm legea, transferăm contribuţia, fără ca sindicatele să fie chemate la consultări şi fără să existe un text pe care noi să ne pronunţăm. Mergem pe bază de presupuneri”, a declarat liderul sindical.

Liderul BNS – filiala Alba s-a arătat nemulţumit şi de faptul că cei doi parlamentari ai PSD de Alba „nu discută” cu sindicatele. „Am solicitat parlamentarilor de Alba, în speţă parlamentarilor puterii, şi nici până în ziua de azi nu au binevoit să ne dea un răspuns, darmite să vină să discutăm”, a declarat Herlea.

Potrivit acestuia, BNS are în Alba în jur de 6.000 de membri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.