Administrație

Primarul din Teiuș, condamnat pentru conflict de interese. El va face muncă în folosul comunității

Primarul orașului Teiuș, Mirel-Vasile Hălălai, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani.

Instanța a decis că primarul trebuie să facă 100 de ore de muncă în folosul comunității, obligație pe care trebuie să o îndeplinească în cadrul Primăriei Stremț sau al Primăriei Galda de Jos. De asemenea, trebuie să plătească 2000 de lei cheltuieli de judecată.

Hotărârea a fost pronunțată vineri de Judecătoria Aiud și poate fi atacată în termen de 10 zile.

Potrivit deciziei de la Judecătoria Aiud, Mirel Hălălai mai trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Dosarul în care primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai ( PSD), a fost condamnat pentru infracţiunea sesizată de ANI privind conflictul de interese, a fost trimis spre judecată Judecătoriei Aiud, fiind înregistrat pe rolul instanţei în data de 8 martie 2016. Primarul din Teiuș a semnat 10 contracte cu firma la care a fost asociat şi administrator.

Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate în luna iunie 2015. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, care a decis să înceapă urmărirea penală împotriva primarului.

Ce acuzații i-au fost aduse primarului?

Potrivit unui raport dart publicității de Curtea de Conturi cu privire la activitatea din 2013, Primăria Teiuş a realizat cheltuieli ilegale de 224.000 de lei. Banii au fost plătiţi către patru firme, la care existau interese printre reprezentanţii administraţiei locale. Astfel, primarul Mirel Hălălai a fost asociat la una dintre ele, arhitectul şef este încă asociat la alta, iar în cazul consilierilor locali, unul este director economic, iar celălalt asociat, la altă firmă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.