Administrație

Topul faptelor penale cu care se confruntă jandarmii în județul Alba

Fotografie de arhivă
Furturile de material lemnos şi din magazine, precum şi infracţiunile care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială reprezintă cele mai multe fapte de natură penală şi contravenţionale constatate, în octombrie, de jandarmii din Alba, informează reprezentanții Armei.

Împuternicit Prim-adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, maior Iulian Ursaleş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal a unor persoane în locuri sau localuri publice, precum şi consumul de băuturi alcoolice în locuri publice sau proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să provoace indignarea cetăţenilor, sunt câteva dintre faptele pentru care jandarmii au aplicat sancţiuni contravenţionale în octombrie.

„Cele mai multe fapte de natură contravenţională şi penală au fost săvârşite în trei din cele patru municipii din judeţ – Alba Iulia, Sebeş şi Blaj. Au fost aplicate 14 avertismente scrise şi 18 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3.800 de lei, fiind constatate 8 infracţiuni. În majoritatea cazurilor, autorii au săvârşit fapte precum furturi de material lemnos, furturi de produse alimentare şi nealimentare din magazine, infracţiuni contra persoanei, precum şi infracţiuni care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială”, a menţionat maior Iulian Ursaleş.

În total, până la această dată, în octombrie, jandarmii din Alba au desfăşurat peste 500 de misiuni, independent şi în cooperare cu Poliţia, o prioritate constituind-o asigurarea ordinii publice şi siguranţei participanţilor la diverse manifestări.

Toate adunările publice s-au desfăşurat în mod paşnic şi civilizat şi nu au degenerat în acţiuni turbulente, a subliniat ofiţerul de jandarmerie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.