Administrație

PMP va depune în Parlament un proiect privind transparenţa totală în administraţie

Partidul Mişcarea Populară va depune luni, în Parlament, un proiect de lege care să oblige primăriile şi consiliile judeţene să publice contractele încheiate şi facturile plătite, a declarat sâmbătă, la Deva, preşedintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac.

„Prin această lege vom obliga toate instituţiile publice, săptămânal, să-şi prezinte contractele pe care le încheie cu orice entitate, contracte care vizează cheltuirea de bani publici, şi, mai mult decât atât, să pună pe site şi facturile pe care le achită”, a spus Tomac.

În opinia sa, dacă va fi aprobat, proiectul de lege îi va responsabiliza mai mult pe aleşii locali şi judeţeni, contribuind, în paralel, la eliminarea corupţiei.

„Legea va avea două efecte: unu, va responsabiliza şi mai mult aleşii locali, şi doi, obiectivul nostru este să combatem, în continuare, cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie, fenomenul numit corupţie. El este combătut prin instrumentele care există, dar nu a fost eliminat şi, chiar dacă anumite chestiuni sunt dezbătute cu insistenţă zilele acestea, noi credem că este nevoie de o astfel de lege pentru ca administraţia să fie mai eficientă”, a mai arătat deputatul PMP.

„Există în administraţie un sport în a încheia un contract şi apoi curg actele adiţionale, se măresc preţurile şi goana aceasta după tot ceea ce înseamnă încercări, mai mult sau mai puţin corecte, de a umfla preţurile şi de a cheltui nejustificat banul public, aduce în situaţia de a ne trezi cu tot felul de probleme în sânul primăriilor, consiliilor judeţene şi nu numai.”

Eugen Tomac, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară

Eugen Tomac a mai spus că PMP nu renunţă la ideea ca alegerile pentru primari să se desfăşoare în două tururi de scrutin, apreciind că societatea românească nu ar fi pregătită încă pentru alegerea primarului dintr-un singur tur.

„Credem cu tărie că trebuie să revenim la alegerea primarului în două tururi”, a precizat Tomac.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.