Social

Sibianul care încasa o indemnizație record pentru copil s-a ales cu un dosar penal

Sibianul care a încasat o indemnizaţie pentru creşterea copilului de 35.000 de euro (suma echivalentă în lei) este cercetat pentru evaziune fiscală, în calitate de administrator al unei firme, după ce prim-procurorul Ion Veştemean, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, a cerut redeschiderea dosarului.

„E un dosar care a fost la noi în lucru. Un coleg l-a închis. Eu am apreciat că soluţia nu este cea potrivită şi am dispus redeschiderea şi instanţa a confirmat soluţia mea. Acum este în cercetări, urmează să vedem, să se facă ceea ce a dispus instanţa. (…) Eu am apreciat că nu s-au făcut cercetările complete când s-a dat soluţia aceea. (…) Deocamdată nu are nicio calitate în dosar, nu este suspect sau inculpat în dosar, se fac cercetări raportat la evaziune fiscală cu privire la el, în calitate de administrator”, a precizat marţi, pentru Agerpres, prim-procurorul Ion Veştemean (foto) de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Întrebat de corespondentul Agerpres dacă sibianul respectiv a fost verificat doar după ce s-a aflat că încasează o indemnizaţie mare pentru creşterea copilului, procurorul Veştemean a spus răspuns afirmativ.

În 25 octombrie, Tribunalul Sibiu a admis cererea Parchetului şi a decis redeschiderea urmăririi penale în acest caz, potrivit minutei deciziei judecătorilor sibieni. Iniţial, tatăl care a încasat indemnizaţia a fost verificat de inspectorii de la Finanţe.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat în luna mai că, la acel moment, nu era doar o singură persoană, bărbatul din Sibiu, care încasa lunar o indemnizaţie de 35.000 de euro, ci mai multe şi mai erau dosare care veneau în plată.

În urmă cu un an, în octombrie 2016, tatăl de la Sibiu, care este un om de afaceri, încasa cea mai mare indemnizaţie pentru creşterea copilului, echivalentul în lei a 35.000 de euro, a declarat atunci, pentru Agerpres, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale, Ioan Boţa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.