Economie

Nemţii de la Daimler au dat lovitura cu fabrica de cutii de viteze de la Sebeş


Businessul Star Assembly, companie parte a concernului Daimler care produce la Sebeş una dintre cele mai avansate cutii de viteze din lume pentru limuzinele de lux ale Mercedes-Benz, a urcat în prima jumătate a acestui an la peste 3,5 mld. lei (762 mil. euro), de 13 ori mai mult decât în prima jumătate a anului trecut, potrivit datelor publice.

Mai mult, com¬pa¬nia a înregistrat în pri-mul se¬mestru un busi¬ness mai mare cu 134% faţă de întreg anul 2016.
„Creşterea cifrei de afaceri se datorează intrării în producţie a cutiei de viteze 9G-Tronic anul trecut. În 2016 uzina a funcţionat cu un singur schimb, iar anul acesta am produs în trei schimburi. Creşterea producţiei s-a datorat unei cereri mari“, explică reprezen¬tan¬ţii Star Assembly.

Este cel mai mare salt realizat de o com¬panie din România de la Nokia încoace, în condiţiile în care nemţii au urcat de la 1 mil. lei în 2013 la 7 miliarde de lei estimat anul acesta.

Creşterea puternică înregistrată de fabrica Star Assembly vine după ce compania a inau¬gu¬rat în aprilie 2016 o linie de producţie a cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC, dedicată automobilelor Mercedes-Benz. Noua cutie cu nouă trepte se regăseşte pe 20 de modele Mercedes-Benz, iar potenţialul său este de a ajunge la peste 800.000 de unităţi anual, produse la Stuttgart şi Sebeş. Totodată, numărul angajaţilor de la Star Assembly a urcat de la 860 în prima jumătate a anului trecut la 1.743 în primul semestru din acest an.

Dacă producţia menţine cadenţa şi în a doua jumătate a anului, compania va urca spre 7 mld. lei sau 1,52 mld. euro, devenind astfel a doua cea mai mare companie din industria auto locală după cifra de afaceri pe o singură entitate juridică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.