Social

Închisoare cu suspendare pentru referentul de la Finanţe care a solicitat mită unei avocate

Un referent din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, după ce a pretins bani în urma unei inspecţii fiscale efectuate la un cabinet individual de avocatură din municipiul Sebeş.

Potrivit unui comunicat transmis de către Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Alba, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondat apelul formulat în cauză şi a menţinut sentinţa Tribunalului Alba, prin care referentul în cauză, Dorinel Bumb, a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de patru ani. Hotărârea este definitivă.

Referentul a fost prins în flagrant, în octombrie 2016, în timp ce primea suma de 3.000 lei de la o avocată din Sebeş.

Instanța a reţinut că inculpatul, în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, a efectuat o inspecţie fiscală, în cursul lunii iulie 2015, la un cabinet individual de avocatură de pe raza municipiului Sebeș.

Ulterior, în septembrie 2016, inculpatul a contactat reprezentantul respectivului cabinet şi i-a pretins acestuia suma de 2.000-3.000 de lei, invocând modul în care a efectuat respectiva inspecție fiscală, precum şi faptul că, pe viitor, în schimbul sumei de bani, nu îl va sancționa pentru neregulile constatate cu ocazia controalelor fiscale.

Avocata l-a denunţat pe referent procurorilor, iar Bumb a fost o perioadă arestat preventiv, ulterior fiind dispusă aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.