Administrație

Angajaţii Primăriei celei mai mici comune din Alba, fără salariu de două luni

Sediul primăriei din Ceru Băcăinți
Angajaţii Primăriei celei mai mici comune din judeţul Alba, Ceru Băcăinţi, nu şi-au mai primit salariile de două luni şi nu au nici speranţe că le vor lua prea curând, potrivit edilului Ioan Trif.

„Nu am luat salariile şi nu avem nici speranţe ca să le luăm în continuare”, a declarat, vineri, primarul din Ceru Băcăinţi, o comună cu nici 300 de locuitori.

Primăria are opt angajaţi, inclusiv primarul şi viceprimarul, şi patru „asistaţi”, potrivit lui Trif, iar fondul lunar de salarii se ridică la 29.000 de lei.

Edilul susţine că s-a ajuns la această situaţie nu din cauza majorării salariilor, un plus de 2.200 de lei pe lună pentru toţi angajaţii.

„Este aceeaşi poveste în fiecare an. Aşteptăm o nouă rectificare, asta ar fi soluţia. Prin lege nu avem dreptul la bani de salarii numai la atât. Noi suntem o comună atât de mică încât nu ne putem permite să avem niciun ban la buget în afară de impozitul pe teren, care nu ne asigură salariile pe două luni. Restul banilor îi primim de la ministerul de finanţe după formula stabilită de legea finanţelor publice locale, lege care ţine cont de numărul de locuitori, de intravilan, de buget. La noi toate sunt atât de mici că nu le vedem, sunt ca şi avionul la înălţime”, a declarat Trif.

Ceru Băcăinţi este comuna cu cel mai mic număr de locuitori din Alba, respectiv 286, majoritatea vârstnici. Primarul a lucrat aproape patru decenii la Uzina Mecanică din Cugir, el fiind pensionar în momentul alegerii sale în funcţie anul trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.