Politică

Protest împotriva proiectului de modificare a legilor justiţiei

Fotografie de arhivă (captură video)
„Egalitate în faţa legii”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi” şi „Toţi pentru justiţie” au fost câteva dintre mesajele transmise guvernanţilor de cele câteva zeci de persoane care au protestat la Alba Iulia, informează Agerpres.

Nemulţumiţi de proiectul de modificare a legilor justiţiei, precum şi de adoptarea noului Cod Fiscal, protestatarii, în jur de 20 la început, s-au adunat în faţa Instituţiei Prefectului, unde au afişat mesajele scrise pe foi tip A4.

După aceea, oamenii au plecat, la fel ca în urmă cu o săptămână, în marş spre cartierul Cetate, scandând, de această dată, lozinci ca „PSD, ciuma roşie” şi „Hoţii, Hoţii”. Pe drum, celor plecaţi din faţa sediului Instituţiei Prefectului li s-au alăturat şi alţi protestatari, numărul acestora crescând până la peste 40.

„Nu suntem de acord cu legile justiţiei care o să se dea şi, mai ales, cu Codul Fiscal, care ne afectează pe toţi, şi pe angajaţi, şi pe angajator”, a declarat unul dintre organizatorii protestului anunţat pe reţelele de socializare.

Un altul, deţinător al unei afaceri, a susţinut că noul Cod Fiscal îl „afectează foarte rău”, acuzând guvernul că „vrea să arunce pisica în curtea patronatelor”. El a susţinut, de asemenea, că guvernanţii „dau vina pe multinaţionale, pentru a-şi ascunde neputinţa”.

În urmă cu o săptămână, numărul celor care au ieşit în stradă la Alba Iulia a fost de peste o sută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.