Politică

Viziuni ministeriale. Petre Daea vede oameni frumoși și „când nu există”!

Aflat sâmbătă la Sibiu, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat programul „Alege oaia” și a lăudat oamenii locului, care ar fi „frumoși chiar și atunci când nu există”!

„Vă mulţumesc că mi-aţi dat posibilitatea că mă întâlnesc cu dumneavoastră în locul în care fluierul se aude şi când tace şi oamenii frumoşi se văd şi când nu există”, le-a spus ministrul producătorilor agricoli din judeţ, potrivit Mesagerul de Sibiu.

Ministrul Petre Daea a vizitat sâmbătă Piața Țărănească Transilvania la prima oră a dimineții, însoțit de Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu. De aici, ministrul și-a cumpărat patru perechi de ciorapi de lână, o vestă lucrată de mână, dar și flori și, desigur, brânză. Deși produsele i-au fost oferite cadou, Daea a insistat să le plătească.

„Nu vreau cadou!”, a spus el. El a lăudat atât brânza, cât şi lâna şi produsele din lână. „Am cumpărat astăzi din respect pentru mâinile lor şi pentru lâna oii patru perechi de ciorapi. Ciorapii ăştia-s buni şi în casă şi afară. Acasă fără cizme, afară cu cizme şi trăim bine şi mult”, a menţionat Daea, citat de Mesagerul de Sibiu.

La ora 10, ministrul Daea s-a aflat la Prefectură, unde a participat la prezentarea produsului „Telemeaua de Sibiu – Indicaţie Geografică Protejată”.

Îmbrăcați în costume populare, prefectul Adela Muntean și subprefectul Horațiu Marin au organizat, pe lângă prezentare, și o degustare de telemea sibiană proaspătă sau maturată, dar și un moment artistic, când un grup de bărbați îmbrăcați ciobănește le-au cântat din fluier oaspeților.

Și ministrul a primit o putină de brânză, o ploscă de țuică despre care a spus că „știu că e bună” și un fluier, la care a mărturisit că nu va încerca să cânte. „Dumneavoastră aţi văzut că eu îl ţin în mână fluierul, pentru că nu ştiu să îl ţin în gură. Nu vă dau un răspuns afirmativ, pentru că e bine fiecare să cânte la fluier, dacă ştie. Eu neştiind, nu vreau să tulbur urechile altora”, a răspus Petre Daea, întrebat dacă îl va folosi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.