Social

Lucrătorii din industria automotive, tot mai căutaţi

Un specific al Târgurilor de Cariere desfăşurate în lunile octombrie şi noiembrie în opt oraşe din România şi Republica Moldova îl reprezintă faptul că sunt căutaţi tot mai mult lucrătorii în domeniul tehnic, în industria automotive.

„Sunt căutaţi foarte mult lucrătorii în domeniul tehnic. Este un specific al târgurilor pe care le-am realizat şi în alte oraşe. Sunt foarte căutaţi inginerii, cei din domeniul automotive. Aceste industrii s-au dezvoltat mult în ultimii ani şi se caută forţă de muncă”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al reţelei de evenimente de carieră, Ioana Oros, cu prilejul Târgului de Cariere de la Alba Iulia, ultimul din această toamnă.

Câteva sute de persoane interesate de un loc de muncă sau de un nou job au fost prezente miercuri la mall-ul din Alba Iulia la Târgul de Cariere, unde şi-au prezentat ofertele peste 20 de companii din diferite domenii de activitate. „Este mult mai uşor să vină aici şi să vorbească direct cu recrutorii. Este o atmosferă mai relaxantă””, a opinat Ioana Oros.

Întrebată care ar fi concluzia principală desprinsă la finalul campaniei de recrutare din această toamnă, Ioana Oros a spus că firmele susţin că îşi găsesc din ce în ce mai greu angajaţi, iar, de cealaltă parte, candidaţii spun că le este greu să îşi găsească locuri de muncă.

„Pentru că există o cerere din ce în ce mai mare, candidaţii au această tendinţă de a migra de la o companie la alta, tocmai pentru că este cerere şi îşi permit să facă acest lucru. Şi atunci, companiile vin cu tot felul de oferte de beneficii”, a declarat Ioana Oros.

Potrivit acesteia, domeniul IT este cel mai activ din acest punct de vedere. „Companiile ţin greu angajaţii şi îi motivează cu diferite beneficii, fie că le organizează săli de jocuri la birouri, le oferă asigurări de viaţă, vacanţe, pregătiri. Pe lângă un salariu motivant”, a menţionat Ioana Oros.

Târgul de Cariere de la Alba Iulia a oferit joburi în diverse domenii de activitate, internshipuri şi stagii de practică, fiind prezente companii din domenii diverse – alimentar, auto & automotive, IT & software, retail & FMCG, finanţe-bănci, servici & BPO, logistică & transport, construcţii & imobiliare, producţie & tehnică, recrutare & consultanţă în HR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.