Economie

Traficul de internet mobil s-a dublat în prima jumătate a acestui an față de aceeași perioadă din 2016

Traficul de internet realizat prin intermediul rețelelor mobile s-a dublat față de prima jumătate a anului 2016, de la 71 mii TB la 145 mii TB, informează Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Conform celui mai recent raport de date statistice al ANCOM privind piața de comunicații electronice din România, în prima jumătate a acestui an, numărul total de conexiuni la internet mobil de bandă largă era de 16,6 milioane la mijlocul anului 2017, în creștere anuală cu 13%, iar rata de penetrare a internetului mobil la nivel de populație a ajuns la 85%, în creștere cu aproape 10 puncte procentuale față de mijlocul anului anterior.

„Așa cum era de așteptat, consumul mediu lunar de internet mobil pe fiecare conexiune a depășit 1 GB, crescând de la 0,63 GB, cât se înregistra în primul semestru al anului 2016, la 1,20 GB în prima jumătate a acestui an”, a declarat președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, prezent la evenimentul organizat de Consiliul Concurentei joi.

Popularitatea abonamentelor la internet mobil de bandă largă este în continuă creștere, acestea ajungând să reprezinte peste 67% din totalul conexiunilor în bandă largă (respectiv 11,2 milioane de conexiuni). Numărul de cartele preplătite pentru acces la internet mobil de banda larga au crescut mai puțin, cu 6%, până la 5,5 milioane.

Cea mai mare rată de creștere o înregistrează conexiunile 4G – acestea s-au dublat față de aceeași perioada a anului 2016, ajungând sa reprezinte aproape jumătate din totalul conexiunilor la internet mobil în bandă largă (7,6 milioane din totalul de 16,6 milioane).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.