Mozaic

Medicii pediatri clujeni vor să înființeze o asociație pe regiunea Transilvaniei

Medicii pediatri clujeni vor să înființeze la începutul anului viitor o asociație profesională pe regiunea Transilvaniei, cu scopul de a întări relațiile dintre medicii pediatri cu diverse specializări și de a colabora mai strâns pentru binele pacienților copii.

Angela Butnariu, membru fondator al asociației, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la cea de-a 9-a ediție a Conferinței „Progrese în pediatrie”, că munca în pediatrie nu se poate face decât în echipă.

„În cadrul conferinței am pus bazele unei asociații a medicilor pediatri din Transilvania, pe care sperăm să o înființăm în primele luni ale anului viitor. Scopul său este de a întări relațiile dintre medicii pediatri cu diverse specializări, din punct de vedere profesional, și de a colabora mai strâns pentru binele și în beneficiul pacienților noștri, care sunt copiii. Munca în pediatrie nu se poate face decât în echipă, în condițiile în care un pacient de-al nostru are nevoie, de exemplu, și de nefrolog și de un cardiolog. De asemenea, ne propunem să întărim legăturile cu medicii de familie și cu medicii școlari. Noi, aici, în Transilvania, avem niște particularități în ceea ce privește atitudinea terapeutică, comportamentul față de bolnav”, a spus Angela Butnariu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, viitoarea asociație va avea sediul central la Cluj-Napoca și filiale în fiecare județ din Transilvania.

Angela Butnariu a subliniat că în cadrul celei de-a 9-a conferințe „Progrese în pediatrie”, dedicată memoriei medicului clujean Aurel Bizo, care a decedat în luna septembrie, s-au abordat teme de specialitate privind nefrologia pediatrică, în care s-au prezentat lucrări din nefrologia patologică a copilului, privind patologia endocrină și gastroenterologie pediatrice și patologia respiratorie și cardiovasculară.

Șeful Clinicii Pediatrie II, Gheorghe Popa, a declarat, la rândul său, că Aurel Bizo a revoluționat nefrologia pediatrică din România și a fost un medic dedicat copiilor bolnavi care avea o capacitate de muncă „ieșită din comun”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.