Social

Târg caritabil pentru ultramaratonistul Polgar

Levente Polgar (stânga) împreună cu Tiberiu Ușeriu, dublu câștigător al Ultramaratonului polar (dreapta)
Singurul sportiv cu handicap acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra, Polgar Levente, din Aiud, care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident, mai are nevoie de câteva mii de lei pentru a acoperi taxa de înscriere.

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a organizat în acest sens un târg caritabil cu scopul de a aduna banii necesari pentru ca Polgar Levente să poată participa la Ultramaraton.

„Orice leu adunat este un avantaj pentru Levi şi sperăm să-l ducem cât mai aproape de o nouă performanţă”, a declarat, pentru Agerpres, Silvia Maican, lector Departamentul Management-Marketing.

Astfel, studenţi şi angajaţi ai universităţii au putut dona diverse obiecte, care au fost scoase la vânzare în cadrul Târgului „Giving Tuesday UAB pentru Levente Polgar”, sportivul fiind prezent la eveniment. De menţionat că #Giving TuesdayAlba Iulia este o idee aplicată în premieră în România, la iniţiativa Primăriei Alba Iulia, la nivelul municipiului fiind organizate marţi mai multe acţiuni în acest sens.

Pentru a fi validat în competiţia care se va desfăşura în martie în zona Cercului Polar, Polgar Levente trebuie să achite suma de 3.200 de lire sterline.

„Am adunat în jur de 11.000 de lei şi mai trebuie să strâng până în 17.000 de lei, echivalentul a 3.200 de lire sterline, taxa de înscriere”, a declarat, marţi, pentru Agerpres, Polgar Levente, care a menţionat că este singura persoană cu handicap fizic din lume acceptată la Ultra Arctic.

Levi, cum îi spun prietenii, s-a arătat convins că va reuşi să facă rost de toată suma necesară, urmând ca apoi să se concentreze pe obţinerea de sponsorizări pentru transport şi echipamente.

În sprijinul lui Levi pentru a-şi realiza visul, au venit şi doi pictori care au donat lucrări pentru a fi scoase la licitaţie. De asemenea, fostul ministru al apărării Mihnea Motoc şi-a donat ziua de naştere, iar cei care s-ar fi putut gândi să-i facă un cadou au fost sfătuiţi să doneze mai bine pentru visul lui Levi.

Polgar Levente are la activ şi două participări, în 2016 şi 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, precum şi la alte competiţii din România.

Levi, care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani, lucrează în construcţii şi, în pofida handicapului său fizic, acesta sare deseori în sprijinul celor mai puţin ajutaţi de soartă. Astfel, în această toamnă el s-a oferit să taie lemne cu drujba pentru bătrâni şi familii nevoiaşe din Aiud. „Consider că este un lucru normal să-i ajuţi pe alţii”, a afirmat el.

Ultimele două ediţii ale ultramaratonului de la Cercul Polar, derulat pe un traseu de 550 de kilometri, au fost câştigate de Tiberiu Uşeriu, singurul concurent care a reuşit o astfel de performanţă.

One Comment

  1. Pingback: Un român de etnie maghiară aleargă de la Aiud la Alba Iulia, în cinstea Zilei Naţionale – Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.