Politică

Dihonie între aliați: Liderii PSD Alba, „prefăcuţi” şi nu se ţin de cuvânt

Copreşedintele ALDE Alba Ioan Lazăr (foto) a acuzat, luni, într-o conferinţă de presă, conducerea PSD Alba că ar fi prefăcută, susţinând că la nivel judeţean între ALDE şi PSD nu e o relaţie aşa cum ar fi normal să existe între două partide aflate la guvernare.

„E vorba de prefăcătorie şi de respectarea unor înţelegeri. (Cei din – n.r.) conducerea celor din Alba, cu care am avut numeroase discuţii, sunt prefăcuţi. Nu vreau să spun mincinoşi, e prea dur cuvântul, dar sunt prefăcuţi şi nu se ţin de cuvânt. Discuţi cu ei acum şi când au ieşit afară a fost altceva. Sau se scuză. La Alba nu avem o relaţie aşa cum ar fi normal să fie între cele două partide aflate la guvernare”, a declarat Ioan Lazăr.

El a adăugat că nu se află „pe aceeaşi lungime de undă” cu liderul social-democraţilor din Alba, Ioan Dîrzu. „Nu suntem certaţi, dar (PSD-iştii – n.r.) nu se ţin de cuvânt”, a spus Ioan Lazăr.

Acesta a mai declarat că ALDE nu se ţine de mână cu PSD, menţionând că la nivel central nu ar exista vreo ruptură între cele două, ci doar diferenţe de opinii.

„Nu, nu ne ţinem de mână cu PSD-ul. Din cunoştinţele mele, la nivel central nu există, să zic eu, vreo ruptură între cele două partide. Există diferenţe de opinii, foarte multe diferenţe de opinii, dar mie mi se pare normal să fie diferenţe de opinii pentru că suntem două partide cu doctrine diferite. Mi se pare normal, iar dacă noi nu acceptam să guvernăm alături de PSD, cu cine putea să facă guvernarea?”, a spus Lazăr.

Referitor la legile justiţiei, copreşedintele ALDE Alba a opinat că cei de la PSD „vor să fie şi în car şi în căruță”, vorba zicalei. „Nu se poate, trebuie să aleagă. Odată au dat că sunt cu răspunderea judecătorilor, apoi au sucit-o, au învârtit-o. Nu poţi fi şi în car şi în căruţă, trebuie să alegi. Noi am fost consecvenți. Eu sunt convins că cei din ALDE, care sunt în comisii, nu vor vota în această formă”, a conchis Ioan Lazăr.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.